Campania „Integritate: credibilitate în sistemul educațional” în vizită la LTPA “ Mihail Berezovschi”
La solicitarea administrației Liceului Teoretic cu Profil de Arte “Mihail Berezovschi”, la data de 18 aprilie 2023, a fost desfășurată o sesiune de informare anticorupție cu corpul profesoral didactic al instituției, părinții și membrii asociației obștești părinteșți. 
Printre subiectele puse în discuție au fost: 
 - prevenirea fraudei în cadrul examenelor de bacalaureat;
 - modul de denunțare a actelor de corupție și influențelor necorespunzătoare, conflictelor de interese;
- regimul juridic al cadourilor admisibile și inadmisibile, modul de declarare a cadourilor și din ce cauză cadrele didactice nu pot accepta cadouri din partea elevilor și părinților;
- modul de realizare de către CNA a testelor de integritate, obligativitatea solicitării de către instituțiile publice la angajare a certificatul de cazier privind integritatea profesională;
-  avertizorii de integritate, cine poate avea acest statut, obligațiile instituțiilor de a asigura pe intern procedurile legale și de ce avertizarea este un drept și nu o obligație?
Aparte s-a discutat despre excluderea colectării ilegale a mijloacelor financiare și neimplicarea pedagogilor în acest proces. Inclusiv, care sunt riscurile și pedepsele în cazul aplicării noilor prevederi ale Codului Contravențional (art 315/1).
Ca recomandare, la final, s-a propus ca toate plățile făcute de către părinți, în calitate de membri a asociației obștești părintești, statut obținut binevol și neforțat de nimeni, să fie făcute prin virament bancar, astfel excluzând colectările de mijloace bănești prin intermediul "comitetelor părintești".
Întru înțelegerea mai bună a subiectelor puse in discuție, activitatea, pe lîngă partea teoretică, a fost completată cu spețe practice.
Atât cadrelor didactice, cât și părinților a fost explicată modalitatea de sesizare a CNA: fie la Linia Națională Anticorupție 080055555 sau direct pe saitul - www.cna.md la rubrica DENUNȚĂ.