La data de 20 februarie 1868 în satul Căplani în familia preotului Andrei Berezovschi s-a născut  un băiat, care la botez a fostnumit Mihail.  Din clipa aceea au trecut mulți ani,  iar Mihail Berezovscii,  preot, compozitor, dirijor, a rămas în istoria neamului nostru, dar și a întregii umanități.

       Mihail Berezovschi a studiat la Seminarul Teologic din Chișinău, în perioada 1880-1890, continuându-și ulterior studiile de muzică la Conservatorul Academic din Sankt Petersburg. A fost hirotonisit preot la biserica „Sf. Arhangheli” din Chișinău (1890-1892) și a activat ulterior ca profesor titular la Catedrala Arhiepiscopală (din 1892). A deținut și funcția de director adjunct al corului Catedralei (1892), fiind titularizat ca dirijor prim în anul 1904. La 27 martie 1918 corul lui Mihail Berezovschi a prezentat un concert festiv consacrat           Actului Unirii Basarabiei cu România. La Chişinău a publicat, în şase volume creaţiile sale muzicale. A fost membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei „Cântecul Basarabiei”, vicepreşedinte al „Astrei” basarabene. Timp de 10 ani profesor şi director al „Şcolii de cântăreţi” din Chişinău şi profesor la Conservator. I-a fost elevă şi coristă celebra cântăreaţă şi artistă Maria Cibotari. Notele muzicale ale multor lucrări ale lui Mihail Berezovschi s-au pierdut în timpul Războiului II Mondial, altele se păstrează în fondurile bibliotecilor din Moscova. Toată viaţa a fost ispitit să picteze. A fost unul dintre cei mai activi membri ai Societăţii de Arte Frumoase din Basarabia.

    La 13 noiembrie 1940 moare Mihail Berezovschi. Mergând în tren, a fost împușcat pentru că a încercat să apere două evreice de care s-au legat niște soldați. A trăit demn și a murit ca un bărbat adevărat. A fost înmormântat la cimitirul central de pe strada Armeană, în preajma bisericii în vecinătate cu mormântul elevului său, compozitorul Alexandru Cristea.